Linkedin’s hilarische social media misser als ode aan oude marketing goeroe’s.

Laatst kreeg ik een uitnodiging om een webinar bij te wonen, waar ik “alles over het bouwen van een sterk professioneel sales profiel op Linkedin” zou leren. Omdat ik sales ben en de gratis  social media training van HubSpot volg, vond ik dit een heel aardige geste van Linkedin en heb ik me ingeschreven voor dit webinar.

Verkopers geven externe klant afspraken meestal meer prioriteit dan interne meetings. Hierdoor mistte ik dit interessante webinar. Een beetje schuldig zag ik de mail van Linkedin in mijn mailbox vallen. Tot mijn verrassing was Linkedin zo attent om mij een link van de webcast te sturen.

Natuurlijk dit is Linkedin, de kampioen in digitaal netwerken en social media. Ik moest lachen en denken aan mijn zoon (online marketeer bij een internet bedrijf). Als hij mij betrapt op een old school marketing idee vraagt hij soms gekscherend: “van welke tijd dateert dit: de eerste, tweede, vietnam of koude oorlog?”

Vol verwachting klikte ik op de link om tot mijn grote verbazing te ontdekken dat Linkedin maar liefst twee gebruiksdrempels opwerpt, voordat ik in de inhoud van deze webcast kan zien (Chrome extensie en Windows programma installeren). 

Dit is niet de nieuwe wereld van de vluchtige consument die “instant delivery & satisfaction” eist, maar een hilarische social media misser van Linkedin!

Daarom als ode aan de oude marketing goeroe’s en ter lering en vermaak voor de jongens en meisjes van hippe en snelle internet bedrijven nog eenmaal de vijf ijzeren voorwaarden voor acceptatie van nieuwe producten of diensten van Everett M. Rogers “diffusion of innovation” :

 1. Relative advantage
  What is the advantage the (new) product offers compared to existing products?
 2. Compatibility
  Is usage (in broader context of ordering, delivery, payment and after usage re-sales, re-cycle or disposal) of the (new) product compatible with existing consumer behavior and social norms and values?
 3. Trialability
  How easy is it to trail the (new) product and at what cost or (social) risk?
 4. Observability
  How easy is it to observe and communicate the benefits of this (new) product?
 5. Complexity
  How easy is the product to use (again in the broader context of ordering, delivery, payment and after use re-sales, re-cycle or disposal)?

Deze hilarische misser van Linkedin bewijst dat oude marketing wetten blijven gelden, na de internet evolutie einde vorige eeuw en ook na de smartphone/social media revolution van eerste milennium van deze eeuw (de eerste uitgave van diffusion of innovation was in 1962 :-).

Privacy policy